Gravid / Mamma
Skonsam och säker träning

Träning för gravida/mammor


Att träna under graviditeten är i de allra flesta fall en mycket god investering både för mamman och barnet. En hälsosam nivå på träningen bidrar till en välmående moderkaka och således ett välmående barn med god tillväxt. Att jobba med din egen styrketräning hjälper dig att bära den växande magen med god stabilitet i kroppen och minskar risken för problem med bäckensmärtor bland annat. Den mentala träningen och andningstekniker som du får genom yogan kommer att förbereda dig väl inför din förlossning och tiden efter.

Tillbaka till Gravid/mamma översikt

Boka tid

PT GRAVID/MAMMA

Skräddarsy din träning efter dina förutsättningar. Börja med att boka en gratis konsultation.

Boka tid

TRÄNING I MINDRE GRUPPER (3-4 PERS)

Steg 1 gravid
Grundläggande övningar som passar genom hela graviditeten. Kursen inkluderar teori, andningsteknik, styrketräning och konditionsträning.

Steg 2 gravid
För dig som är van att träna under graviditeten och vill utöka din träning och göra den lite mer utmanande, varvar styrka med kondition. Förkunskaper: steg 1 med god andningskontroll.

Steg 1 mamma
Första fasen i att få kroppen och magen tillbaka till normalfunktion. Fokus på bålstabilitet, andningsövningar och enklare styrkeövningar. Grundkrav: godkänd efterkontroll hos barnmorska.

Steg 2 mamma
En intensivare träningsgrupp med fokus på att bygga upp mer styrka. Förkunskaper: steg 1 med en god kontroll över magens funktion och bäckenbotten.

Kurserna rullar löpande och du kan alltid gå om en kurs för att fördjupa din kunskap och träning.

Boka tid