Massage
Sjukvårdande och hälsobefrämjande behandling

Medicinsk massageterapi


Medicinsk massageterapi (MMT) är en mer heltäckande form av behandling än klassisk massage. En medicinsk massageterapeut har utöver grundutbildningen också fördjupat sig inom fysiologi, idrottsmedicin, anatomi, samt ergonomi, kost och träning. Behandlingen kan därmed anpassas individuellt med fler tekniker och råd inom livsstil.

Terapeuten utför tester för att ställa diagnos och göra en helhetsbedömning. Ofta uppstår problem med smärta, stelhet och domningar på grund av muskelspänningar och dess samverkan med leder och nerver. Med hjälp av en helhetssyn och fokus på hela kroppen, kan en medicinsk massageterapeut hjälpa dig med rekommendationer kring träning, hållning, ergonomi, avspänningsövningar, stretch, m.m.

Exempel på problem som kan behandlas med medicinsk massageterapi är ortopediska, muskulära och neurologiska sjukdomsbesvär, ryggskott, ryggsmärta, nackspärr, återkommande huvudvärk, stress, nedsatt rörlighet, idrottsskador, problem med hållning och höft- eller knäproblem.

Vissa besvär kan med fördel behandlas med en blandning av manuella behandlingar som massage, koppning, laser och rehab/prehab.

Tillbaka till massage översikt

Boka tid

Våra priser

Första besöket 75 min 1050 kr
Medicinsk massageterapi 60 min 850 kr

Priser anges inklusive moms.

Boka tid