Massage
Smärtlindring och avkoppling

Klassisk svensk massage i Linköping


Klassisk svensk massage är välkänd i världen och utvecklades ursprungligen i början av 1800-talet av svenske Pehr Henrik Ling, som ville efterlikna rörelser som utförs inom gymnastiken. Tekniken är djupgående och i grund och botten systematisk manipulation av kroppens mjukvävnader. Med hjälp av tryck och töjningar på muskler, blodkärl, bindväv och hud får man en rad positiva både fysiska och mentala effekter. Regelbunden behandling både återger och främjar god hälsa.

Muskler och smärtlindring
De vanligaste orsakerna till värk är muskelrelaterade. Genom att lösa upp muskelspänningar och öka elasticiteten i muskulaturen kan man ta bort eller reducera smärta, ge bättre rörelseförmåga och kroppshållning, och förhindra ärrvävnad.

Cirkulation och immunförsvar
Eftersom huden är en del av nervsystemet leder massage till kärlvidgning. I kombination med avspända muskler får detta till effekt att blod- och lymfcirkulationen ökar, vilket för med sig en god cirkel av positiva effekter. Syre- och näringstillförseln ökar till organ, benstomme och muskler. Läkningsförmågan ökar, slaggprodukter rensas ut, immunförsvaret stärks.

Avslappning och välbefinnande
De flesta upplever harmoni och välbefinnande efter en massage. Förklaringen till detta är att beröring och värme gör att kroppens lugn-och-ro-hormon oxytocin frisätts i kroppen. Det minskar samtidigt utsöndringen av stresshormon och ger en djupt avslappnande effekt. Detta i sin tur leder till att puls och blodtryck sjunker och att man sover bättre.

Tillbaka till massage översikt

Boka tid