För företag
Investera i produktiv personal

Friskvård för företag


Allt fler företag inser den stora vinningen i friskvård för sin personal. På de flesta arbetsplatser är friskvård en lönsam investering och det har flera orsaker. Den främsta är att det är avsevärt billigare att förebygga hälsa än att rehabilitera. Sjukfrånvaro kostar inte bara sjuklön utan också kompetensbortfall och ökad belastning på övrig personal, och vid långtidsfrånvaro även tid och energi för att hitta och träna upp en ersättare. Också hälsobesvär utan frånvaro är en kostnad eftersom det oftast medför sämre prestation och produktivitet.

Friska, nöjda och pigga medarbetare är motiverade, produktiva och bidrar till ökad trivsel på arbetsplatsen. Man ska inte heller glömma bort att förmåner och satsningar på personalen ger ökad lojalitet hos de anställda. Därför handlar friskvård inte bara om att bekämpa hälsobesvär, utan minst lika mycket om att främja energi och produktivitet hos de redan friska, så att man som arbetsgivare kan få ut maximal kapacitet ur sin personal.

Idag arbetar vi främst med tre typer av friskvård för företag – kontorsmassage, gruppträning och tai chi-träning. Gemensamt för dessa tre inriktningar, liksom all friskvård, är att det ofta leder till en positiv hälsospiral. Ägnar man sig åt friskvård ökar intresset för hälsa i allmänhet, vilket kanske leder till att man börjar motionera mer hemma, väljer nyttigare kost eller slutar röka. På så vis får man som arbetsgivare ytterligare mervärde i sin investering.

Friskvårdsförmån – så funkar det

Friskvård är avdragsgillt för företaget och medför ingen förmånsbeskattning för de anställda. Det finns inget maxbelopp för hur hög friskvårdsförmån du får erbjuda dina anställda, men du måste rikta erbjudande till alla anställda på företaget oavsett anställningsform.

Den anställde får inte byta förmånen mot kontant ersättning, men friskvården får bestå av flera aktiviteter t.ex både motion och massage.

Mer om friskvård på Skatteverkets hemsida

Smärtlindring och avslappning

Kontorsmassage

Certifierad massör utför massagebehandlingar på arbetsplatsen. Massage minskar stress och lindrar värk som till exempel uppstår vid stillasittande eller ensidiga arbetsrörelser.

Läs mer om kontorsmassage

Teambuilding som ger bättre kondition

Cirkelträningspass

Med enkla redskap som hantlar, gummiband, mattor, TRX-band m.m ger vi personalen ett roligt och varierat pass som ger både flås och styrka. Utöver bättre kondition och styrka blir personalen piggare och varje pass blir en teambuildingaktivitet.

Läs mer om cirkelträningspass

Avstressande mjuk träning

Kurs i Tai chi

Tai chi för hälsa är en mjuk träningsform som fokuserar på avslappnade rörelser i lugnt tempo med korrekt hållning och avslappnad andning. Styrka, balans, koordination och rörlighet är också kvaliteter vi tränar. Instruktören har tränat kampsport sedan 1992, är tvåfaldig em-guldmedaljör i tai chi och har arbetat som instruktör i tio år.

Läs mer om kurs i tai chi

Vill du veta mer? Kontakta oss så berättar vi mer och hittar ett skräddarsytt upplägg som passar er verksamhet.