För företag
Investera i produktiv personal

Friskvård för företag


Allt fler företag inser den stora vinningen i friskvård för sin personal. På de flesta arbetsplatser är friskvård en lönsam investering och det har flera orsaker. Den främsta är att det är avsevärt billigare att förebygga hälsa än att rehabilitera. Sjukfrånvaro kostar inte bara sjuklön utan också kompetensbortfall och ökad belastning på övrig personal, och vid långtidsfrånvaro även tid och energi för att hitta och träna upp en ersättare. Också hälsobesvär utan frånvaro är en kostnad eftersom det oftast medför sämre prestation och produktivitet.

Friska, nöjda och pigga medarbetare är motiverade, produktiva och bidrar till ökad trivsel på arbetsplatsen. Man ska inte heller glömma bort att förmåner och satsningar på personalen ger ökad lojalitet hos de anställda. Därför handlar friskvård inte bara om att bekämpa hälsobesvär, utan minst lika mycket om att främja energi och produktivitet hos de redan friska, så att man som arbetsgivare kan få ut maximal kapacitet ur sin personal.

Idag arbetar vi främst med tre typer av friskvård för företag – kontorsmassage, gruppträning och tai chi-träning. Gemensamt för dessa tre inriktningar, liksom all friskvård, är att det ofta leder till en positiv hälsospiral. Ägnar man sig åt friskvård ökar intresset för hälsa i allmänhet, vilket kanske leder till att man börjar motionera mer hemma, väljer nyttigare kost eller slutar röka. På så vis får man som arbetsgivare ytterligare mervärde i sin investering.

Friskvårdsförmån – så funkar det

Friskvård är avdragsgillt för företaget och medför ingen förmånsbeskattning för de anställda. Det finns inget maxbelopp för hur hög friskvårdsförmån du får erbjuda dina anställda, men du måste rikta erbjudande till alla anställda på företaget oavsett anställningsform.

Den anställde får inte byta förmånen mot kontant ersättning, men friskvården får bestå av flera aktiviteter t.ex både motion och massage.

Mer om friskvård på Skatteverkets hemsida

Anpassade lösningar för ditt företag

Kontorsmassage

Anpassade lösningar för friskvårdsmassage på ert företag. Minska risken för hälsobesvär som leder till sjukskrivningar.

Läs mer om Kontorsmassage

Gruppträning för företag

Cirkelträningspass

Träningspass i form av cirkelträning med fokus på funktionell träning. Utförs av licensierad PT. Skräddarsys efter önskemål och hålls med önskat intervall.

Läs mer om Cirkelträningspass

Skonsam friskvårdsträning

Kurs i tai chi

Tai chi för hälsa är en mjuk träningsform som i likhet med qigong fokuserar på avslappnade rörelser i lugnt tempo med korrekt hållning, avslappnad andning och koncentration på rörelserna.

Läs mer om Kurs i tai chi

Vad våra kunder säger om oss

Vill du veta mer? Kontakta oss så berättar vi mer och hittar ett skräddarsytt upplägg som passar er verksamhet.